csütörtök, augusztus 13, 2015

Perseidák


Ilyenkor, augusztusban már gyermekként is a csillagos eget kémleltem, akkor még édesanyámmal a falusi, koromsötét éjszakában, ugyanis augusztus a hullócsillagok és a hozzájuk fűződő kívánságok időszaka.


A Perseidák hullócsillag elnevezés a Perseus csillagképből ered, mert abból az irányból szóródnak szét a meteorok.

A csillagászok szerint  idén különösen látványos lesz a 12 -re, 13 -ra eső éjszakai meteorzápor.
Még a fényszennyezett fővárosi égbolton is gyönyörű volt látni egy-egy meteor hosszú fénycsíkját, ahogy az elégett a légkörben.

Lessétek az éjszakai égboltot, hiszen ez most a kívánságok ideje!

Ahogy a dal is mondja, az ég tele van csillagokkal. Most hullócsillagokkal. :)
https://www.youtube.com/watch?v=VPRjCeoBqrI&feature=share

hétfő, augusztus 10, 2015

Hazatérés

...Erős és gyors ébredésen mentem keresztül. Lelkileg és fizikailag is nagyon megviselt a sok élmény mely ért a folyamat során.
A tudattalan gyógyító szándékkal generált.
Feljöttek a tudatalattimból régi elnyomott érzések, tapasztalatok. Hol a földelés, pl. erdei séta, kertészkedés, hol pedig a meditáció segített átjutni nehéz napokon.

Tudatszintemnek megfelelően szólítottak meg cikkek, események, tanfolyamok.
Így ismerkedtem meg az indigó és kristály léttel, valamint a felemelkedési tünetekkel, melyeket évek óta én is produkáltam.  http://espavo.hu/kozosseg/blogbejegyzes/10542

Idővel behunyt szemem mögött többé már nem sötétség fogadott. Az Egy-gyé válás Lényemmel Fényt és Csendet eredményezett.
Valami mély benső hála és tisztelet ébredt bennem az iránt, Aki Vagyok.

Ha nehézségeid vannak az Úton, hallgass lélekemelő zenét, ami kiragad a sárból.
Robert Coxon zenéje épp ilyen. Ajánlom szeretettel.
https://www.youtube.com/watch?v=N1fvPyMeGwY&list=RDN1fvPyMeGwY#t=132


Namaste










szombat, augusztus 01, 2015

Fiamnak

ÁLDÁS


Légy Gazdag!

Elméd gazdagsága legyen az elégedettség! 
Lelked, szellemed gazdagságát adja az Isteninek való odaadás!

hétfő, július 20, 2015

Vicának

Látom magam előtt ragyogó mosolyodat, ahogy munkád során az eléd kerülő iratokat névjegyeddel látod el és néha "teljesen véletlenül", huncutul Királyné Gazdag Vica helyett, Királynő Gazdag Vicát írsz.

Kívánom, hogy életed során tudd megtartani az esküvődön látott ragyogásodat és teremts, adj Magadnak rangot, királynői méltóságot.
Elégedettségedet, boldogságodat ne mások elvárása, véleménye határozza meg, hanem a belső hangod, a Te lelkiismereted hangja. Legyen ez a biztos vezetőd.

Történjen bármi neked nem tetsző dolog életedben, kérdezd Őt, hogy méltóságodon esett e csorba, vagy csak hiúságod sérült.
Ez nagyon fontos, mert az ego, akivel azonosítod magad, az hiú, sérülékeny.

A Királynő, AKI VAGY, az fentről, trónjáról méltósággal ítél.

Szerető öleléssel: Margit




szombat, július 11, 2015

Folyékony Fény

 Most, hogy jó pár hideg nap után beszökött ismét a forróság, eszembe jutott a vízfogyasztás fontossága. Kezdtem  utánaolvasni miért is olyan fontos folyadék a víz.

Lássuk csak a teljesség igénye nélkül:

  • Agyunk 90%-a víz, hiányától fáradtabbak, dekoncentráltak leszünk, aktivitásunk csökken.
  • Elengedhetetlen az anyagcsere folyamatokban, sejtmegújulásban.
  • Izmaink kb. 70%-a víz, energiaellátásához aktivitásunktól függően kell elegendő vizet fogyasztanunk.
  • Bőrünk hidratálásával gátolja a ráncok és a barna foltok kialakulását.
  • Megakadályozza a keringési problémákat, szabályozza a testhőmérsékletet. Ez különösen fontos kánikulában.
  • A víz biztosítja a porckorongok és porcok rugalmasságát, az ízületi folyadék kellő mennyiségét, ezzel gátolja az ízületi gyulladások kialakulását.
  • Emésztés során segíti a tápanyag felszívódását és a salakanyag eltávolítását.
  • Megfázásnál akadályozza a kórokozók lerakódását, valamint segíti azok kiürülését.
  • Talán nem is gondolunk rá, de gondolataink, érzéseink lenyomatai befolyásolják fizikai testünk működését. A víz segít kiürülni nem csak a fizikai, hanem a mentális szennyeződéseket is.
Mennyi vizet igyunk?

Általános nézet szerint a napi folyadékszükséglet átlagosan 2-2,5 l
Ez függ pl. kortól, nemtől, aktivitástól, testsúlytól, életmódtól, külső hőmérséklettől, egészségi állapottól.
A folyadékbevitel forrásai: víz, üdítőitalok, tea, gyümölcs, zöldség, leves és még egyéb táplálékaink.
Vegyük figyelembe, hogy aki sok zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, ezzel jelentősen hozzájárul a folyadékszükséglet kielégítéséhez, a vízháztartás egyensúlyban tartásához.
Ezért normál körülmények között, nem szükséges napi 2 l víznél többet inni.

Mikor igyunk?

Édesapám a napját mindig két nagy pohár langyos vízzel kezdte. Én is így teszek. Megvan ennek a bölcsessége. Tisztítja a vastagbelet, segíti az emésztést, a nyirokkeringést, támogatva ezzel immunrendszerünket.
Napközben se várjuk meg a szomjúság érzését. Tartsunk magunknál mindig vizet és többször kortyoljunk belőle.
Az Ayurvéda nagyon fontosnak tartja a helyes folyadékfogyasztást.
Ha étkezés előtt közvetlenül, netán közben, vagy étkezés után rögtön sokat iszunk, felhígulnak az emésztőnedvek. Kioltjuk vele az emésztés tüzét a jatharagnit, ami kedvez a salakanyag, az ama felhalmozódásának.
Az Ayurvéda több ezer éves tapasztalati tudása szerint ne fogyasszunk sem túl hideg, sem túl forró italt, mert ez is károsan hat az emésztésre.

Én sima csapvizet iszom. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vezetékes ivóvizünk egészséges és tiszta. Miért is vásárolnék és cipelném a palackos vizet. Szeretem Gaiat, rá is gondolok.

A víz Földünk érzelmi teste. Folyékony Fény, mely változó halmazállapotával rámutat az anyag rejtélyes megmaradására, az átalakulásra és az öröklétre.
Fény, mely forrásból a bölcsesség, a megvilágosodás fakad.

Szerintem ezért is olyan fontos a tiszta víz fogyasztása.                                                                                                                                                                                                  
Namaste,

Forrás:

    szerda, július 01, 2015

    Kontroll nélkül II.



    "Autentikusnak lenni annyi, mint őszintének lenni önmagadhoz és a világhoz.

    Az autentikus részed karizmatikus és elragadó. Amikor autentikus vagy és megtanulsz igazán beleszeretni saját magadba, mindenkit le fog nyűgözni a belőled áradó egyediség, lélekfény és tisztaság." 
    Osho




    Ma reggel sétálva mentem a  tőlünk, csak pár percre lévő munkahelyemre. ( Milyen áldás ez!)
    Eközben, elhaladtam a tőlünk szintén csak pár percre lakó lányunk parkoló autója mellett. 
    Mosolyt csalt az arcomra az érzés, amit iránta érzek.
    Hopp, benyúltam a táskámba; mindig van nálam notesz és toll, hogy lejegyezhessem, ha valami fontos érkezik a  lÉGből; egy kitépett lapra rárajzoltam egy nagy szívet, egy smile-t és betűztem a szélvédőjére.
    Vajon megérzi, hogy én voltam?


    Namaste

    kedd, június 30, 2015

    Nyitott szív

    "Aki hagyja hogy megszelídítsék, az a sírás kockázatát is vállalja vele." Antoine de Saint-Exupéry 

    A nyitott szívvel való létezéshez az érzések teljes spektrumát be kell fogadnunk, meg kell tapasztalnunk. 
    Nem fojthatjuk el sem a fájó, sem az öröm- és szenvedélyteljes érzéseinket. 
    De nagyon fontos az Éberség. Észrevenni, tudatosítani, hogy minden szenvedés maya, illúzió. 
    A Paramatman örök Fényben él, csak a jívatman szenved. 

    Így megkönnyül a Lélek.

    Mondta valaki, hogy könnyű lesz az Élet? 


    Namaste 

    vasárnap, június 28, 2015

    Egy évestől, százhúsz évesig

    Madártej 
    Egy évestől, százhúsz évesig mindenkinek ajánlom


    Ez egy klasszikus, kihagyhatatlan nyári édesség. Gyermekkorom egyik nagy kedvence.
    Örökség, melyet otthonról hoztam.
    Tegnap kedvet kaptam elkészítéséhez.

    Hozzávalók, ahogy én készítem:
                          1 l tej
                          5 tojás
                          10 dkg cukor
                          1/2 vanília rúd
                          1 evőkanál liszt
                          1 csipet só

    A tejet hosszában félbevágott vanília rúddal egy lapos edényben fel tettem melegedni.
    Az öt tojást egyenként felütöttem, szétválasztottam a fehérjét és a sárgáját.

    A fehérjét csipet sóval felvertem, mikor már szép fehér és kemény volt, a kristálycukor felét további verés mellett hozzáadtam.
    Közben felforrt a tej, a habot kanállal a forró tejbe szaggattam. Egyszerre csak 4, 5 galuskát lehet a tejbe tenni, mert főzés közben megdagadnak.
    A habgaluska mindkét felét egy-két percig főztem, majd szűrőkanálba tettem, hogy kicsöpögjön belőle a tej.
    Mikor ezzel kész voltam, a  főtt vanília rudat kiemeltem, kikapartam a belsejét és a tejbe kevertem.

    Ezután a tojássárgájához tettem a cukor másik felét és a lisztet. Géppel ezt is jó habosra kevertem, majd előbb a habból lecsöpögött tejjel, azután egy kevés forró tejjel kicsit felhígítottam, így öntöttem a könnyű tűzön lévő forró tejhez.
    Állandó keverés mellett besűrítettem a mártást.

    Mikor szépen besűrűsödött, levettem a tűzről és egy üvegtálba öntöttem.
    Hideg vízbe állítottam hűlni, majd ráraktam a habgaluskákat.
    Lefedtem és a hűtőbe tettem pár órára, hogy teljesen áthűljön.

    Ebéd után egy szép üvegtálkában jó hidegen tálaltam.


    Elhihetitek, megérte a fáradozás.






















    És hogy mit keres itt a mozsárban a tojások héja?
    Egy kertész ismerősöm szerint, csigák ellen remek védelem. Így aztán összetörtem és kiszórtam a kertembe a csigák kedvence, dáliák köré.
    Ressszkesssetek csigák... :)